„Numărătoarea inversă a zilelor ” pentru un băiețel îndrăgostit de trenulețe

train-birthday-tren numaratoare1 Cum să pregăteşesti venirea zilei de naştere pentru un băiețel îndrăgostit de trenulețe- un tren ce numără zilele


Postat pe 16 decembrie 2013 de către Angela

Lukas băietelul meu mă tot întrebă de câteva zile: „Câte nopţi mai dormim până la ziua mea?”
E greu de explicat pentru că mai sunt multe zile  până la ziua lui de naştere.
Problema era că aceasta întrebare se repeta in fiecare seară.

Mi-a venit atunci o idee salvatoare, evrica !… am scăpat nu mă va mai întreba in fiecare zi încă două săptămăni!
Am realizat un tren cu vagoane pentru ca Lukas să ştie câte zile mai sunt până la ziua lui de naştere.

Descriu acum  am făcut acest trenuleţ cu  numărătoarea inversă a zilelor până la ziua de naştere şi petrecere.
Pentru fiul meu acest trenuleţ s-a dovedit a fi destul de educativ.
Deci consider că copii vor avea un motiv să  înveţe să numere şi pe de altă parte vor învaţa să dăruiască celor din jur puţină dragoste prin darurile ce se aflau in plicuri (vagoane).
De asemenea trenuleţul a fost un motiv de distracţie  pentru întreaga familie care în fiecare zi  alături de Lukas deschidea câte un plic(vagon) si astfel rămâneau din ce în ce mai puţine plicuri. 

how to make a birthday party countdown train

I-am explicat lui Lukas înainte de a ne apuca de treabă, de ce o numărătoare inversă a zilelor până când va avea loc petrecerea de aniversare este folositoare pentru copii.
Acum, dacă l-am convins să facă un asemenea proiect, am pornit la lucru şi uite  cum am făcut trenul numărătoarea inversă a zilelor până la petrecerea de aniversare pentru Lukas.

Pentru realizarea numărătoarei inverse a zilelor sub formă de tren  aveti nevoie de:

• O locomotivă de tren (desen imprimat), sau alternativ, puteți desena o locomotiva unul dintre voi.
• Niște  plicuri ( la fel de multe ca și numărul de zile rămase până la petrecere )
• Niște coli de hârtie de colorate ( negru pentru roți și albastru pentru ferestre )
• O bandă aderentă pe perete, o pamblică colorată
• foarfece,
• lipici și hârtie

Şi acum la trebă !

Acesta este modul în care vă puteţi construii o numărătoare inversă a zilelor până la petrecerea , sub forma de tren.

Pentru locomotivă, am găsit un desen dacă vă place puteţi să-l folosiţi şi voi.
Lukas a fost foarte încântat şi a colorat locomotiva.
Am stabilit cu Lukas locul unde vom amplasa pe perete vagoanele, având in vedere că Elena sora lui, este mică are doar doi ani, a trebuit să amplasăm vagoanele şi locomotiva astfel ca mica teroristă să nu le poată distrugă.
Şi pentru nu ca să nu distrugem zugraveala am lipit o banda pe perete sub forma unei panglici pe care am fixat-o de perete la capete cu banda dezivă.
Pentru vagoane am folosit plicuri, roţi din cercuri decupate din hârtie neagră, şi pentru geamuri dreptunghiuri albastre.
Pentru conexiunile dintre vagoane, am folosit  bucata de panglică fixată pe perete la capete. Am folosit aceeași bandă de mascare pentru a lipi toate vagoanele și locomotiva de perete, astfel încât să poată fi îndepărtate cu ușurință, fără nici o deteriorare a peretelui.

 

how to make a birthday party countdown train

Pentru vagoane, am folosit 10 plicuri (mai rămaseră  10 de zile până la ziua de naștere a lui Lukas) și am tăiat de 20 de cercuri din hârtie neagră pentru roți. Apoi, pentru ferestre am folosit dreptunghiuri tăiate din hârtie albastră. Pe fiecare dreptunghi am scris un număr de la 1 la 10 pentru a afișa numărul de zile rămase până la ziua lui de naștere.

how to make a birthday party countdown train

dar numărătoarea ziua de nastere a fost menit să fie o surpriză , așa că:

Pentru ca să fie mai interesant m-am gândit  să pregătesc câte o surpriză pentru fiecare plic pentru ca numărarea zilelor să fie mai captivantă şi să antreneze pe toți copii. Dar ca surprizele să fie surprize trebuia să nu le știe copii deci am ajuns să fac asta eu.
Pentru „surpriza de zi cu zi”, am pus în fiecare plic o activitate surpriză (un bilet), precum și 3 bomboane mici și trei autocolante (astfel încât Lukas să împărtășească bucuria surprizei cu cele 2 surori).
Am pus apoi totul împreună pe peretele din camera de zi, suficient de sus astfel încât copiii nu au putut ajunge la tren singuri.

how to make a birthday party countdown train

Activitățile propuse pe biletel au fost de fiecare dată lucruri mici, care lui Lukas îi plac și pe care le vom face împreună în timpul zilei.
In fiecare plic am introdus pentru fiecare activitate o foaie de hârtie mică, pe bileţel am desenat un desen mic care să sugereze activitatea și Lukas să poată ști ce trebuie să facă chiar dacă nu știe încă să citească.
Și așa am avut înghețată, s-a jucat cu lumini în întuneric, un prieten a dormit la el, a mâncat  prajitura preferata, a fost in parc…. a făcut unele activități creative și s-a distrat cu o mulțime de lucruri pe care fiul meu le iubește .

În cele 10 zile care a durat deschiderea vagoanelor, copiii au fost plini de entuziasm în fiecare dimineață.
Emoționat Lukas  lua un vagon jos, deschidea plicul  descoperea surprizele din  interior.
Langă el nerăbdătoare și cele două surori aşteptau cu cu inima la gură  să afle surpriza și să primeasca bombonica.
În ceea ce ne privește pe noi părinți, am scăpat de intrebarea zilnică ,” Cât de mult timp mai este până la ziua mea de naștere?”.
Deci, noi toți am iubit trenul nostru pentru petrecerea lui Lukas, care numară zilele ce au mai rămas pană la aniversare !
Victoria  deja așteaptă să aibă o numărătoare inversă de  ziua ei.
Doar că ea preferă „zâne peste trenuri „… deci dacă aveți idei despre cum am putea face o numărătoare inversă de naștere pentru zână, voi fi foarte fericita de ideile voastre care mă pot inspira.

Am facut in alt an o numaratoare cu cornete colorate. E foarte usor de realizat.

La multi ani !

Buni

 

Etichetat cu: , , , , , , ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*