Buletin meteo pentru fiecare stradӑ?

O doamne, cum sӑ nu zӑpacești un copil?
De-abia ȋnvӑţase-m literele aveam 7 ani. Eram entuziasmatӑ și citeam pe litere toate etichetele, reclamele și numele strӑzilor.
Da, adulţii ӑștia dau niște nume “trӑznite “ și derutante strӑzilor.
Și eu copilul de 7 ani ce sӑ cred?.
Citeam venind de la scoala: strada Moldova, strada Prahova,  strada Olteniei, strada Munteniei,  Strada Oasului, Maramuresului, Banatului, Prahova , str. Transilvanie.
Eu locuiam ȋn Brasov, pe strada Transilvaniei.

HARTA BRASOV P

 

Pânӑ aici nu pare nimic deosebit, dar existӑ o problemӑ:

De câteva ori pe zi auzeam BULETINUL METEO  la radio. “In Transilvania plouӑ, ȋn Maramures ninge, ȋn Oltenia este soare , ȋn  Banat va fi lapoviţӑ…..”
Nu ȋntelegeam și de ce nu se adeverește, timpul probabil : ploua și pe strada Transilvaniei, pe strada Maramures și pe strada Olteniei.
Da, e adevӑrat era timpul probabil, dar era timpul probabil pentru fiecare stradӑ  !
Și   pentru cӑ era “ probabil “ ploua și ȋn Moldova si pe strada Olteniei si in Maramures.  Ar fi fost minunat sӑ iau sania și sӑ gӑsesc pe strada de alӑturi zӑpadӑ , pentru cӑ asa spunea radioul cӑ ȋn Maramures ninge.
Și uite așa am ȋnvatat la 7 ani cӑ “timpul probabil se dӑ pentru fiecare stradӑ” și cӑ nu trebuie sӑ te ȋncrezi ȋn ceea ce se spune la radio.
Dupӑ cativa ani am fӑcut geografie la scoala și am aflat cum stӑ traba cu acele “ buletine Meteo pentru fiecarea stradӑ”

Parintii mei nu au stiut insa ce gandea copilul lor, cand ei ascultau buletinul meteo.

Voi stiti?

 

 

 

 

Etichetat cu: ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*