Cadoul

Tu, ce faci când primești un cadou care nu ȋți place ?

O dată demult, pe când eu aveam 7 ani, mama mea era foarte bolnavă și stătea mai mult prin spitale. M-am bucurat, când bunica mi-a spus, că vom merge la spital să o vizităm. Eram fericitâ si voiam sâ o bucur pe mama mea dâruindu-i un mic cadou.
Ȋn cutia ȋn care îmi păstram eu „comorile mele”, aveam flaconaș gol ȋn care fusese parfum de trandafiri, din Bulgaria. Flaconul de parfum îl găsisem pe stradă și-l păstram ca un lucru prețios pentru mine. Deschideam cutia și-l miroseam din când ȋn când. Flaconul mirosea frumos și m-am gândit, că mama mea se va bucura când ȋi voi da „comoara mea”.

Am umplut flaconașul cu apă. Plină de emoție i-am dat cadoul.
Mama Oli, mama mea, știa că eu nu aveam de unde să cumpăr un flacon cu parfum, a luat flaconul a văzut că nu are un lichid colorat ȋn el, nu l-a mirosit și nu l-a deschis și a spus că ȋn flacon este apă, apoi l-a pus pe noptiera de lângă pat. Nu mi-a mulțumit pentru intenția mea. Am fost foarte dezamăgită că nu a mirosit flaconul ȋn care era apă amestecată cu puțin parfum. Am pierdut mica mea comoara care a ajuns la coșul de gunoi.
Am învățat ceva din acest lucru, trebuie să mulțumești, când un copil sau altcineva iți oferă un lucru pe care nu-l dorești, nu ȋți este necesar sau este urât.

Au trecut mulți ani de atunci.
La școală ȋn fiecare an se trage la sorți numele a cȃte doi copii care ȋși vor face cȃte un cadou. Astfel fiecare copil trebuie să dea un cadou unui alt coleg. Este un obicei frumos.
Chiar dacă nu erau prieteni, copiii ȋși ofereau unul altuia cȃte un cadou.
Toata lumea se agită, mama si tata trebuie sa-si faca timp ca să meargă cu Lukas, Elena și Victoria prin mai multe magazine și căută fiecare să cumpere cȃte un cadou.
Când Lukas nepotelul meu, avea 7 ani, a primit de crăciun de la un coleg un cadou mai ciudat: o cutie din hârtie, ambalaj pentru fulgi, tăiată. Nu arata de loc frumos cadoul, dar era un cadou.
Lukas se agitase și căutase pentru colegul lui un cadou pe care-l cumpărase. Colegul lui i-a spus că a făcut singur, un ghiozdan pentru Lukas. Lukas a venit acasă, cu cadoul și a plâns. Am căutat să-l liniștim, i-am spus că acel cadou e făcut din toată inima și că poate părinții copilului nu l-au ajutat și nu au fost cu el la cumpărături. I-am spus că el a cumpărat cadoul iar colegul lui l-a făcut special pentru el. Nu toată lumea este pricepută și știe să facă lucruri frumoase. Lukas s-a oprit din plâns.

Etichetat cu: , , , , ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*