Să numărăm zilele ce au mai rămas până la ziua de naştere a copiilor folosindu-ne de zâne

Ziua de naștere ….pentru majoritatea copiilor este punctul culminant al anului. Ȋn acea zi copilul se consideră mai mare și poate să răspundă la ȋntrebarea „Cậti ani ai ?” adăugậnd ȋncă un deget.Ȋn acea zi este sărbătorit de cei din jur, e fericit cậnd i se cậntă „La mulți ani !’.

zane prima

În casa noastră cam cu 10 zile inaintea  zilei de naştere ȋncepem  ” numărătoarea inversă”  a zilelor ce au mai rӑmas pậnă la ziua de naștere. Copiii noștri considerӑ acesta „numӑrӑtoare”  ca un eveniment de mare importanțӑ și a devenit o tradiție ca sӑ  facem de trei ori pe an cậte o „numărătoare inversă pentru ziua de naștre”avậnd o  tematicӑ aleasă de sărbătorit.
Toți din casă sunt alături de sărbӑtorit, așteaptă surpriza ce o vor găsi zilnic pậnă la ziua  „zero”. Ȋn fiecare dimineață sunt nerăbdători să se bucure ȋmpreună pentru acea zi. Zilnic timp de aproape două săptămâni, ritualul are loc și emoția crește cu fiecare zi care ne aduce mai aproape de sărbӑtoare.
Dar să vă povestesc de ce și cum am ȋnceput această „tradiție”:„De câte ori trebuie să dorm până la ziua mea ?”, copiii mă întrebau pe mine  și pe tati de un milion de ori pe zi. Și nu contează de cât de multe ori le-am spus.
Deci, pentru sănatatea mea (și distracție lor), am început tradiția făcậnd pentru copii „o numărătoare inversă a zilelor rămase pậnă la ziua de naștere” . Pentru că  copiii mei sunt încă mici, fac  eu pregătirile ȋn secret (eu sunt ” agentul secret cu parul vậlvoi). Dar mai târziu am de gând să-i  implic  și pe frații sărbătoriltului în planificarea și pergătirea surprizelor.
Deci, atunci când ziua de naștere  și sărbătorirea celor 6 ani ai fetiței mele s-a apropiat, am început să mă gậndesc  și  să pregătesc o nouă ” numărătoare inversă de naștere”.
In decembrie de ziua fratelui mai mic am avut o „număratoare cu un trenuleț”. Victoria a admirat trenulețul și a spus că dorința ei este de a avea „o zi de naștere cu  zâne”, așa că nu am avut de ales, aveam tema. Cu  10 zile înainte de data „zero”, o „numărătoare inversă de naștere” formată din 10 zậne „, magic , hocus pocus „,a apărut pe peretele din camera de zi.  Pentru Victoria surpriza a fost foarte mare și reacția ei a fost pe mӑsură, dacӑ vreți sӑ o vedeți cum a reacționat citiți articolul  cu „surpriza”

Fiecare zână avea ȋn interiorul ei un mic „pachet surprizӑ”:  cu un bilețel surprizӑ și niște mici cadouri  pentru sӑrbӑtoritӑ  și frații ei. În acest fel toți copiii din casă așteptau de dimineață  ca sӑ fie luatӑ de pe perete „ zậna zilei” (numӑrul scris pe zậnӑ corespundea numӑrului de zile rӑmase pậnӑ la sӑrbӑtoare). Erau foarte curioși sӑ vadӑ ce vor gӑsi ȋn „pachetul surprizӑ”.
Ei erau fericiti dar și eu eram fericitӑ .Nu s-a  mai auzit întrebarea „Cât timp mai e până la ziua mea de naștere ?”, pentru că ei știau cӑ atunci cậnd pe perete nu vor mai fi zậne, va fi ziua de naștere a lui Victoria (cei mici nu știu bine sӑ numere). Deci „agentul secret” poate sӑ spunӑ: Misiune indeplinitӑ!
Vrei și tu sӑ faci „ o numărătoare inversă  cu zâne” pentru copiii tăi? Urmӑriți instrucțiunile de mai jos!

Aveți nevoie de:
-Role de hârtie igienică (numӑrul de role va fi egal cu zilele rӑmase pậna la ziua de naștere)
– Cele două foi printate ce le gӑsiți aici (una pentru corpul zậnei și alta pentru aripi)
-Foarfece și lipici
-Bandă de hârtie pentru a le lipi de perete (alternativ, ai putea să le atârni de tavan, cu un fir de ațӑ. Pentru pachetele surpriză puteți, desigur, sӑ faceti surprizele adaptate la ceea ce le place copiilor tăi. Ca ca o sursă de inspirație, eu vă spun ce am pus eu in pachet:

  • un biletel pentru fiecare zi cu o activitate surpriză scrisă pe el (desenatӑ copii mei nu știu sӑ citeascӑ)
  • 3 bomboane mici, pentru sӑrbătorit , fratele și sora sa
  • jucări mici, de exemplu: biluțe, tatuaje temporare, bratari,
  • Un sӑculet mic care sӑ încapӑ ȋn interiorul rolei de hậrtie (pentru a pune surprizele ȋn el )

MATERIALE PENTRU ZANE 2

Ai toate materialele gata? Atunci hai la treabӑ!

Pasul 1: Printeazӑ zậnele.

Descărcӑ și imprimӑ zậne printabile gratuite și aripile lor. Ai 10 zậne și aripi diferite ce le poți copia gratuit .

Pasul 2: Decupați prin tăiere aripile . Rӑsuciți hậrtia cu corpul zậnei  în jurul rolei de hârtie igienică. Decupați prin  tӑiere doar ȋn zona capului zậnei, nu trebuie sӑ se vadӑ rola de hậrtie igienicӑ.

arila fluture 1

Pasul 3: Lipiți  zậnele pe rolele de hậrtie de toaletă.  ȋnaite de a lipii hậrtia punți o bucatӑ de bandӑ adeziva ȋn partea de jos a rolei (ca un fund de cutie ca sӑ nu cadӑ sӑculeții ce ȋi vei pune ȋn interior)

Alternativ puteți folosi un capsator. Cu toate acestea am constatat că lipiciul funcționează mai bine pentru această ”numărătoare inversă a zilelor „.

zana montaj 2

Pasul 4: Atașați aripile prin capsare sau lipire

 

montaj zana4

 Pasul 5: Adăugați surpriza. Ia sacii surprizӑ și introdu ȋn ei surprizele și bunӑtatile. Pune sacii surprizӑ ȋn interiorul zậnelor. Pentru cӑ sӑculețul  riscă să cadă din rolӑ, e  nevoie sӑ pui niște bandă adezivă ȋn partea de jos a rolei de hậrtie . Alternativ in loc de saculeț  puteți ȋnveli surprizele ȋntr-un servetel și sӑ introduceți șervetelul ȋn interiorul rolei.

 

zana 6

Pasul 6am  numerotat de zậnele scriind pe fiecare zậna cifra aferentӑ unei zile.

Copii trebuiau sӑ gӑseascӑ și sӑ recunoascӑ cifra cea mai mare.Zilnic,  zậna cu numӑrul cel mai mare era zậna care trebuia luatӑ de pe perete.

 

montaj zana 8

Pasul 7: Finalul – Punem toate zậnele  împreună pentru a face „numărătoarea inversă”.

Alegeți un loc vizibil în casă și asigurați-vă că acest loc este  astfel amplasat încât copiii sӑ nu poatӑ ajunge la ele. (amplasați-le cật mai sus ). În caz contrar, s-ar putea ca cei mici sӑ dea mai multe zậne jos într-o zi și sӑ accelereze numărarea zielor. Cel mai simplu este dacӑ gӑsiți un loc unde  zậnele sӑ stea pe o suprafațӑ planӑ (pe un dulap), dar o varariantӑ folositӑ și de noi este cea de a le lipi pe perete.. O altă opțiune este ce de a le atậrna din tavan, cu un fir. În acest fel se vor mișca. Și dacă le agӑtӑm și la diferite ȋnӑltimi  ai senzația cӑ ele zborarӑ!

zane zburand10

 

Pentru mine,” numărătoarea zilelor pậnӑ la ziua  de naștere fӑcutӑ cu zâne a fost cu siguranțӑ un succes.

Am argumente ca sӑ-mi susțină afirmația: Cu 10 zile înainte de ziua ei Victoria era suparatӑ, ea a intrat în camera de zi și…… Aceasta este reacția ei atunci când a văzut pentru prima dată zậnele ce formau numărătoarea inversă. Deci, eu cred că a fost o treabă bine făcută! :-)

Este cumva ziua de naștere sau o altӑ sӑrbӑtoare pentru copiii tăi în curând? Dacă este așa, începe planificarea și ” fӑ o numărătoare a zielor rӑmase pậnӑ la „ziua zero”și bucurați-vă de  reacția copilul dumneavoastră.

Etichetat cu: , , , , , , , , , , , , , , ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*