Paharul buclucas

Trei pahare identice.

Lukas se joacă în bucătărie în jurul insulei unde este plita. E locul unde fac alergări, unde fug unul după altul, câteodată când fug  râd, alteori, se alearga ţipând şi plângând. E un fel de pistă  de alegări.

De data asta Lukas are un pahar în mâna, este un pahar primit când am fost să mặncăm. Fiecare copil a primit câte un pahar. Paharul este în culori triste, gri bleomarin, negru şi puţin galben nu prea e colorat. Imaginile sunt cu personaje din filmul Betman.  Nici mie nu mi-a plăcut paharul, cred că cine a făcut imaginea nu are copii. Deci copiii au primit nişte pahare urâte nepotrivite pentru vârsta lor.

Unul l-am desfăcut Din ambalaj restul au stat ambalate, azi le-am scos din ambalaj şi le-am spălat. Lukas a cerut apă şi a primit apa în pahar şi se învârtea în jurul plitei . Victoria a venit în bucătărie şi l-a văzut pe Lukas care făcea viraje prin bucătărie, şi a trecut vijelios pe lângă ea. Era un prilej de alergat s-a gândit Victoria şi a găsit şi motivul:  paharul.
A început să fugă şi să-i ceară paharul. Lukas era fericit, fuga lui de unul singur se sfârşise avea acum un scop fugea cineva după el. Au făcut câteva ture, Victoria aproape l-a ajuns. Lukas a început să tipe, nu vroia să-i dea paharul.

Lui Lukas îi plăcea că el are ceva ce vrea Victoria şi că aleargă acum cineva după el, dar eu vroiam să nu mai ţipe.

Am oprit-o pe Victoria şi i-am spus că mai amâdouă pahare la fel, ea însă a zis că nu le vrea îl vrea pe a lui Lukas,  îi plăcea că fuge după Lukas. După mai multe ture însă spiritele s-au încins: Victoria l-a ajuns pe Lukas şi l-a imobilizat. Luckas a început să plângă. Tipau şi plângeau acum amândoi.

Angela a venit şi ea în bucătărie, m-a intrebat :“-Ce se întâmplă aici?”.

I-am spus că sunt trei pahare identice  dar amândoi vor acel pahar din mâna lui Lukas.

Angela a oprit-o putin pe Victoria i-a arătat paharele i-a spus că sunt identice deci nu are rost să dorescă paharul lui Lukas. Victoria însă şi-a reluat fuga pentru încă un tur, apoi s-a oprit a privit cu atenţie paharele şi a spus : “da sunt la fel”

A luat cele două pahare în mână avea acum două pahare ca a lui Lukas.

Lukas mirat că nu mai fuge nimeni după el a mai dat o tura, dar Victoria nu la urmat privea paharele.
Văzând că fuge de unul singur s-a oprit lângă Victoria şi îi spune:

-Nu vrei paharul meu ?
Victoria l-a refuzat.

-Nu vrei paharul meu?…. Poate il vrei pentru  că al meu e mai curat?”

Victoria cu două pahare în mână, sătulă de alergări îl refuză din nou. Ea pune paharele pe blatul de la dulap şi plecă din bucătărie fără nici un pahar. Lukas e dezamăgit nu mai fuge nimeni după el, pune şi el paharul pe blat şi pleacă şi el în sufragerie după Victoria, poate este ceva interesant acolo…….
Eu m-am dus dupặ ei si le-am propus sặ desenặm. Ei au fost de acord si eu i-am învặţat sặ deseneze pahare şi sticle. pahare si sticle -oval

 

 

Am colorat apoi desenele umpând paharele cu suc galben de lặmâie. Am pus şi un pai în pahar.
Am râs împreunặ si le-am povestit despre oval care cândva a fost un cerc. Cercul a cặzut buuuum şi s-a turtit.

Daca vrei sa desenezi o galetusa, vom adauga desenului cu paharul manerul galetusei.

 

Etichetat cu: , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*