Pomul cunoasterii- poveste pentru copiii mei

A fost odata ca niciodata candva demult pe pamant o vreme cand toti „oamenii aveau aripinu se numeau oameni ci se numeau ingeri.
Ingerii erau toti frumosi si nu inbatraneau niciodata. Lumea asta plina de ingeri era foarte frumoasa si se numea „Rai” .

Acolo in Rai Dumnezeu era stapanul tuturor. El le cerea tuturor sa-l asculte, sa faca numai ceia ce le spunea el sa faca.

In Rai era un pom a carui frunze erau foi din hartie pe care erau scrise toate „retetele vietii” . Dumnezeu nota pe „frunzele copacului” toate lucrurile pe care le facea. Acolo erau tot felul de „vraji”, idei, cuvinte intelepte si magice, retete pentru tot felu de lucruri, solutii pentru probleme diverse, reguli pe care trebuie sa le respecti pentru a fi fericit . Unele vraji insa te faceau foarte puternic si lui Dumnezeu ii era frica ca daca  vor ajunge aceste vraji pe „mainile” unuia care este rau, atunci acesta poate sa faca mult rau.

pom si inger scris

Si pentru ca sa nu se intample acest lucru a pus un sarpe sa pazeasca „pomul  cunoasterii”. Se numea „pomul cunoasterii” pentru ca era plin de frunze scrisa cu tot felul de „ cunostinte”, retete, vraji, idei.

De exemplu pe o frunza scria ca daca amesteci culoarea galbena cu albastru rezulta culoarea verde.

Pe alta frunza scria ca daca nu manaci te poti inbolnavi.

Si pe alta frunza scria ca daca amesteci galben cu rosu se face portocaliua spus Victoria

-Si pe o frunza scria ca masina merge cu benzina spuse si Lukas

Fructele pomului „cunoasterii” erau niste mere pe care daca le mancai deveneai intelept. Era normal ca fructele unui pom care avea fiecare frunza  plina de lucruri intelepte sa fie si ele magice si sa-l faca pe cel ce le gusta sa devina destept.

  pomul c scris

Acum copii hai sa facem un ”pom al cunoasterii” dintr-un ziar.

doi ingerasi

-Taiem dintr-un ziar frunze de diverse marimi. Eu zic sa incercati sa taiati frunze lunguiete pentru ca sunt mai usor de taiat.

-Pe o foaie mare de hartie faceti trunchiul copacului cu culoare maro sau din hartie. 

-Acum lipiti frunzele decupate din ziare sau reviste si formati  coroana. Nu conteaza unde le lipiti. 

 

Daca vreti sa stiti ce s-a mai intmpalt cu „pomul cunoasterii” apasati aici pentru a continua povestea

Pentru sablonul ingerilor din fotografia de mai sus …apasati aici

Etichetat cu: , , , , , ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*