Coloram un desen cu o girafa- povestea girafei

 

Dacӑ vrem ca puișorul nostru sӑ deseneze o girafӑ atunci trebuie sӑ-i povestim puţin despre ea. girafa-si puiul

A fost o datӑ o girafӑ pe care o chema  „ Gât lung”, ea trӑia ȋn Africa. Era o girafӑ foarte bine crescutӑ (avea 5.5m cât o casӑ farӑ etaj) și cântӑrea 900kg. girafa colorata pentru cei mai mici   Acolo in Africa era tare cald și plouӑ rar. Girafei noastre ȋi place ȋnsӑ apa , ȋi place sӑ se spele.  ȋi place sӑ fie curatӑ și de câte ori gӑsea apӑ se spӑla bine bine pe faţӑ, pe ochi și pe urechi. Dar nu mai ploase de mult timp, apa era greu de gӑsit și se simţea murdarӑ .

Nu putea sӑ doarmӑ . Și-a pus o perinӑ sus ȋn copac pentru cӑ avea gâtul foarte lung și ajungea cu capul deasupra coroanei copacilor. girafa dormind sub stele noptii1   Stӑtea cu capul pe perina de frunze și se uita la stele. Stelele strӑluceau și parcӑ una dintre ele era din ce ȋn ce mai mare și se apropia de ea.

Da,da  era o zânӑ care a coborât din cer și a ȋntrebat-o:

-„De ce nu dormi?”

-Cum sӑ dorm a zis girafa,  e cald, am transpirat și nu pot sӑ mӑ spӑl pe  urechi. Din cauzӑ cӑ nu m-am spӑlat, mӑ mӑnâncӑ urechile.

Atunci Zâna cea Buna a fӑcut ”hocus pocus preparatus și a zis:

-„ De acum inainte, tu sӑ ai o limbӑ lungӑ, lungӑ sӑ-ti ajungӑ pânӑ la urechi” liba girafei Și de atunci girafa are o limba de circa 41 cm. Limba este atât de lungӑ ȋncât se poate spӑla pe urechi cu ea.

Voi știţi cӑ girafele se ȋnteleg ȋntre ele cu ajutorul infrasunetelor ? Majoritatea sunetelor pe care girafa le emite cu ajutorul plămânilor săi enormi nu pot fi auzite  de urechea umană, întrucât girafele comunică între ele cu ajutorul infrasunetelor.

Girafa este cea mai înaltă din toate speciile de animale. Masculii pot avea 4,8 – 5,5 m înălțime și o greutate de 900kg. Numele de  girafӑ,  provine din arabă și înseamnă cea mai înaltă dintre toate.

Și acum la treabӑ: hai sӑ ne jucӑm!

Printӑm desenul cu girafa. Dacӑ sunteţi mai mici sau nu aveţi chef sӑ coloraţi  atunci printaţi desenul colorat. cum facem o girafa Dacӑ avem bileţele cu adeziv folosim un bileţel, desenӑm pe el niște lini și tӑiem fâși de diverse lungimi pe care le lipim pe gâtul girafei, girafa facem parul Putem folosi hârtie și lipici, sau desenӑm noi coama girafei trӑgând niște lini. girafa colorata

girafa ne colorata Va plӑcut girafa mea?

Dacӑ v-a plӑcut apӑsati pe butoanele de copiere a desenelor.

 
 

Aștept fotografi cu girafele vostre.

Daca vreti sa mai cititi o poveste despre Zana cea Buna si soricelul ei.

 

Etichetat cu: , , , , , , , , , , , , , , , ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*