Câte zile mai sunt pânӑ la ziua mea, ȋntrebӑ Elena?- numӑrӑm zilele cu baloane

O aniversare ȋn care numӑrӑm zilele cu baloane!

Birthday Countdown Craft for KidsA venit vremea din nou sӑ numӑrӑm zilele rӑmase pânӑ la aniversare! De ce trebuie sӑ fac aceastӑ numӑrӑtoare? Rӑspusul e simplu -dacӑ existӑ numӑrӑtoarea evit ȋntrebarea  ce mi se punea  zilnic  de câteva ori ȋnaitea zilei de naștere: Câte zile mai sunt pânӑ la ziua mea?. 

Eu am trei copii și  fiecare dintre ei este fericit de trei ori pe an din acuza surprizelor ce sunt ascunse ȋn „obiectul  cu care se numӑrӑ Dacӑ nu a-ți ȋnțeles de ce, atunci ȋnseamnӑ cӑ trebuie sӑ citiți și  despre „numӑrӑtoarea cu zâne a lui Victoria „ și  „numӑrӑtoarea formatӑ cu vagoanele trenulețului a lui Lukas”

Am uitat complet că vine ziu lui Elena și ȋn timp ce pregӑteam o petrecere ȋn familie mi-am dat seama cӑ mai sunt doar 7 zile și e ziua ei când  face 3 ani.

Am avut o senzație de vinovӑție, cum am uitat ? Sunt o mamӑ rea!

Trebuia sӑ-i fac și  ei o numӑrӑtoare!

Mai erau 30 de minute și  venea de la grӑdinițӑ, am pregӑtit rapid cu ceea ce aveam prin casӑ numӑrӑtoarea: baloane, bomboane și   autocolante. Deci, 30 minute mai târziu, această numărătoare inversă pentru  ziua de naștere era gata și  eu eram o mamă fericită sӑ o surprid pe mica mea prințesӑ de aproape 3 ani și  pe frații ei.
Tati nu știa nici el de surpriza ce am pregӑtit-o.
Oauuuu! … Baloane!….au exclamat .

„Ȋți place? „ am ȋntrebat-o pe Elena?

I-am explicat ca pana la ziua ei de nastere trebuie sa sparga zilnic cate un balon.
Elena ȋnsӑ era nedumeritӑ câd i s-a spus cӑ trebuie sӑ spargӑ ȋn fiecare zi un balon pânӑ va fi ziua ei de naștere

Cum sӑ spargӑ baloane? Balonul este pentru joacӑ și  este o tragedie când se sparge. Așa ceva nu era normal!

„Sparge balonul!” am ȋndemnat-o toți  ȋntr-un cor pe 4 voci (eu ,tati, Victoria și  Lukas) .
Ȋndemnatӑ de toți Elena ȋnțepӑ balonul. Din fericire, de data aceasta explozia  balonului venit cu  o ploaie de bomboane și  autocolante.

Teama cӑ nu e bine sӑ spargi balonul a dispӑrut și pe fața lui Elena a apӑrut un zâmbet enorm.

Primul  balon s-a spart  și  de data asta toatӑ lumea este fericitӑ. Următoarele baloane așteptau cuminți ziua când  vor fi sparte.

Iată cum am făcut numărătoarea ziua de naștere a lui Elena.

Am folosit de 7 baloane mari  alese astfel ȋncat prin gura lor sӑ ȋncapӑ bombonele mici și autocolante. Deci important este ce  balon alegeți și  dimensiunea obiectelor cu care umpleți balonul. Birthday Countdown Craft for Kids Am pus în interiorul fiecӑrui balon niște bomboane , ( numӑrul boanelor este ȋn funcție de numӑrul de copii cu care se ȋmpart), un biletel cu ” activitatea surprizӑ  a zilei „ pentru Elena și  un autocolant pentru Elena.

Despre bilețelul cu activitatea  surprizӑ , am fost mai puțin inspiratӑ decât data trecută (la Victoria), dar din fericire pentru mine, ea nu poate citi, așa că am putut adapta și  schimba de fiecare datӑ ȋn  ultimul minut dacӑ trebuia ;-) Birthday Countdown Craft for Kids Am umflat baloanele dupӑ ce am introdus  ȋn ele „umputura”. Am scris numere pe ele și  le-am atârnat de tavan cu ajutorul unei panglici și  le-am lipit cu bandă adezivӑ din hârtie pe panglicӑ.

Având în vedere că grupul meu țintă este format din oameni mici, am scris, numerele pe partea de jos a baloanelor. Elena vede numărătoare inversă ziua ei de naștere dintr-o perspectivă diferită. Birthday Countdown Craft for Kids Dacă preferați să nu stea baloane așa, puteți uita de panglica, și le puteți lipi pe perete sau tavan cu ajutorul unei bucăți de bandă de hârtie pe care o puteți rula în jurul degetului cu partea adezivă spre  exterior. Birthday Countdown Craft for Kids Apoi, atașați o parte pe balon și  verso pe tavan sau perete. Astfel procedând balonul  ȋl asezați oriunde doriți.

Asta e oameni buni!

Ȋți place  numărătoare noastrӑ cu baloane facuta pentru  de ziua de naștere?

A doua zi am facut invitatiile pentru ziua de nastere a lui Elena. Bineinteles ca invitatiile au fost facute tot cu baloane. Daca vrei sa vezi invitatiile apasa aici.

Dacă doriți să citiți mai multe despre experiențele mele de joacӑ cu copiii, puteti sӑ vӑ alaturați la  lista de discuții.

Vrei sa primesti articole pe mail?

Fii primul care afla de noile articole si foi de desenat. Aboneaza-te !

Etichetat cu: , , , , , , , , , , , , ,
0 comments on “Câte zile mai sunt pânӑ la ziua mea, ȋntrebӑ Elena?- numӑrӑm zilele cu baloane
2 Ping-uri/Trackback-uri pentru "Câte zile mai sunt pânӑ la ziua mea, ȋntrebӑ Elena?- numӑrӑm zilele cu baloane"
  1. […] Daca vreti sa vedeti ce am facut pentru Elena cand avea 4 ani , apasa aici […]

  2. […] Victoria va implinii 9 ani. Doar o data implineste 9 ani si deci trebuie sa o sarbatorim cum stim noi. Pentru ca la noi in familie exista deja “o traditie”, vom face o numaratoare a zilelor ramase. De trei ori pe an, la noi in casa timp de 15-10 zile, sarbatoritul imparte de dimineata bomboane la ceilalti frati. Bomboanele le punem in pachetele numerotate. De fiecare data sarbatoritul alege o tema si noi trebuie sa facem pachetele in functie de tema aleasa. Am facut (vezi articolele): – printese, – frunze, – zane, -vagoane de tren, – rachete, -baloane […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*