Să vorbim de lucruri plăcute – sfaturile noastre pentru părinti- să vorbim de lucruri plăcute atunci când copii sunt stresaţi

Să vorbim de lucruri plăcute – sfaturile noastre pentru părinti-  să vorbim de lucruri plăcute atunci când copii sunt stresaţi

De ce să spună părinţii o poveste, de ce să vorbească de lucruri frumoase când copii trec prin momente stresante?

Este simplu o atmosferă relaxantă  e una  favorită,  pozitivă pentru copil, îl linişteşte, acesta este un sfat pentru dumneavoastră, noi practicăm ideea de 6 ani cu copiii noștri.

Acesta e al  doilea subiect din seria noastră de articole cu sfaturi pozitive pentru părinţi – primul se referă la modul în care învăţăm copii să aibă răbdare.

Există o mulțime de situații în care doriți ca, copiii dumneavoastră să nu fie stresaţi, pentru a evita şi înfrunta situațiile dificile.
Am căutat să vă dau  sfaturi pozitive pentru părinţi – sfaturi care pot fi folosite pentru a ajuta copiii mici. Așa că am încercat să-i învăţ pe copii mei să fie liniştiţi prin implicarea acestora într-o atmosferă familiară plăcută creată de o poveste, sau o discuţie despre lucruri distractive.

Seara înainte de culcare pentru a se linişti şi a adormi mai uşor Buni spune o poveste sau noi citim ceva foarte scurt.

Pentru a şti ce să povesteşti trebuie să te informezi: trebuie să şti ce lucruri îi plac, ce şi-ar dori să facă. Fiecare copil are într-o anumită perioadă preferinţe, aceste preferinte se schimbă cu timpul deci trebuie să fi  la curent cu ce îşi doreşte. Acest lucru nu se face doar întrebându-l “ce vrei tu?” Toate acestea necesită să ai cunoștințe de bază despre ceea ce interesează copiii dvs.  în acel moment ( prinţese ? Dinozauri ? Trenurile ? Dans ? ..Excursie?. ) Și pornind de aici putem să construim povestea în jurul acestora. Deci in concluzie discută zilnic (sau cât poţi de des) cu copilul tău pentru a afla noutăţi privind, desenele animate, personaje de care vorbesc la grădiniţă, care sunt jucăriile în top pentru el, discută despre colegi lui de grădiniţă, dacă melodia pe care o ascultă îi place….. Dacă tu ca adult ai o viaţa o lume cu care vorbeşti, o activitate mondenă tot aşa şi el are o lume a lui. Deci discută în mod serios cu el şi poţi să îi povestesti şi tu despre tine, problema este că de multe ori copilul nu poate să se exprime, nu ştie ce ţi se pare ţie interesant. Deci dă-i un exemplu, povesteşte ce ai făcut azi.

Uneori facem o poveste cu copii, cu cât se implică şi ei în poveste şi este mai interactivă cu atât le va capta atenţia mai mult. Victoria, uneori, ne uimeşte prin poveştile care le inventează şi le  povesteşte de una singură. Când am plecat o săptamână în România la Buni, Victoria a spus  la grădinită că ea pleacă definitiv la Buni, când am revenit din vacanţă profesoara a fost mirată şi ne-a întrebat “de ce nu a rămas în România”?.

Permiteți-mi să vă spun despre o experiență recent avută, doar pentru a vă arăta cât de puternic este efectul pe care îl are un povestitor … Dacă vă place, puteți adăuga aceasta la sfaturi pozitive pentru părinţi – sfaturi pe care le utilizați cu copiii dvs.

Nu cu mult timp în urmă Victoria a fost la spital pentru o intervenţie chirurgicală polip. Înainte de operaţie, este necesar să fie făcute nişte teste pentru evaluarea situaţiei, cum ar fi un test de auz, control nas şi gât pentru evaluare poziţie polipi şi  de asemenea, un test de sange .

positive-parenting-tips tips storytelling

Ideea unei analize de sânge ar face deja pe mulți părinți nervoşi: Vă imaginați acul și curând după acea imagine, țipetele de durere ale copilului, tipete ce trec parca si prin acoperiș… și teama care creste. Cred că faptul că ne gândim doar la ce lucrurile ce ni se vor întâmpla ne face rău, ne creşte frica.
Asistenta medicală ne-a dat o cremă pe ne-a cerut” să se aplice crema cu o oră înainte de operaţie”, cremă care practic funcționează ca o anestezie locală deci durerea nu se va simţii.

Toata ziua gândul meu a fost:“oare cum va suporta Victoria operaţia?.
Angela soţia mea  a însoțit pe Victoria la spital. Primul lucru pe care am vrut să-l știu când a venit acasă seara  a fost să întreb cum a fost.  Am ascultat pe soţia mea care a  descris evenimentele din acea zi ca şi când totul a fost atât de distractiv și uimitor.

Va redau pe scurt din „raportul „ei :

Când Victoria a fost gata pe pat, asistenta mi-a cerut să îsi întoarcă capul în cealala parte, ca să nu vadă acul și să îi fie frică de ac.

Pentru a distrage complet atenția lui Victoria, am început să-i spun despre vacanţa noastră viitoare ” ( notă: Recent, Victoria a arătat un interes tot mai mare pentru a merge la înot şi ea a fost întotdeauna pasionată de avioane, astfel încât soția mea a deschis o discuţie despre nişte lucruri plăcute pentru fetiţa mea, discuţie în care Victoria s-a angajat )

” . Și așa că i-am spus cum vom lua avionul și ne vom caza la un hotel cu mai multe pişcine. I-am povestit cât de entuziasmată sunt și am molipsit-o şi pe ea de entuziasmul meu.

Ea a început să-mi spună toate lucrurile pe care ea ar vrea să le facă în vacanța noastră . „

Când asistenta şi-a terminat treaba,  ea mi-a spus ea a fost uimită de cât de răbdătoare şi cuminte a fost Victoria de-a lungul efectuării operaţiei .

Asistenta mi-a spus ” Ea are într-adevăr încredere în tine „.

Eu desigur mi-am dorit ca Victoria să se simtă în sigurantă lângă mine, dar de fapt povestea în care s-a implicat, discuţiile legate de lucruri frumoase pe care şi le dorea, toate acestea i-au distras atenţia de la stresul unei operatii.”

 Uimitor ! Un eveniment în mod normal dureros a fost manipulat într-un mod favorabil. Și cel mai bun lucru dintre toate a fost reacția  lui Victoria la sfârșit atunci când ea a spus soției meleDar mami, nu am văzut ce a făcut asistenta ! ” Cu o fata foarte dezamăgită. Ea a fost atât de curiosă să afle  despre tot ce sa întâmplat și acum totul e pierdut ..”.
Prinsă în mrejele povestii atenţia ei a fost deviată de la stresul unei operaţii.

Acest sfat funcționează de cele mai multe ori pentru noi. Ori de câte ori avem nevoie ca, copii noştri să fie  liniştiţi ( într-o sală de așteptare, în mașină, la doctor , … ), sau ori de câte ori avem nevoie  ca ei să facă ceva neplacut ( teste de sânge, pieptănarea părului lor , … ), cu mine sau cu soția mea, începem să vorbim cu ei într-un mod entuziast și mă angajez să le spun o poveste.

Deci, ăsta e unul dintre sfaturile pozitive pentru părinţi – sfatul nostru de acum este să vorbiţi cu copii, să aflaţi gândurile şi preferinţele lor, faceţii să vă povestească şi ei.

Nu sunt sigur cât de mult povestirea învață copiii întodeauna să aibă si răbdare, dar sigur că poate să le creeze o atmosfera plăcută în vremuri grele.

De aceea, să vorbim de lucruri plăcute atunci cand copii sunt stresaţi, acestea sunt pe lista noastră de sfaturi pozitive pentru părinţi

Spune o poveste este adaugă pe lista de sfaturi  pozitive -pentru părinţi – sfaturile noastre.

Postat pe 03 iulie 2012 de către Stef in engleza, complectat de Buni

1 Comment on “Să vorbim de lucruri plăcute – sfaturile noastre pentru părinti- să vorbim de lucruri plăcute atunci când copii sunt stresaţi