Prinţesa din hârtie

Prinţesa din hârtie

Creaţie uşor de realizat din hârtie –o prințesă
Postat pe 30 mai 2013 de către Angela
După mare succes pe care l-am avut  cu „aripile  de basm”, m-am gândit că ar fi grozav ca de ziua  lui Victoriei  ( la implinirea a 5 ani)  să  facem ceva mai deosebit, așa că am decis să-i facă o petrecere cu tema: prințesa.

Stiam ca la toti copiii le plac povestile cu printi si printese si….Era ocazia ideală ca  şi copiii  pe care i-am invitat sa-si faca  propriile lor prințese.

Asa ca vom avea nu doar una ci mai multe „jucării prinţesă” realizate de ei si pe care copiii să le ducă acasă.
Am organizat ” o echipă ”pentru creaţiile  din hârtie și astfel am realizat o armată de prințese din hârtie!

 

Kids crafts - make your own paper princess

Este o activitate ușor de efectuat  din hârtie. Materialele ce le veţi folosi le aveti sigur in casă, fiind lucruri care există in mod obişnuit  deja în casă.

  •  O rolă de carton formează corpul prințesei și nişte hârtie creponată servește ca rochie (ar putea fi, de asemenea, un șervețel sau cam aşa ceva).
  •  capul și coroana sunt realizate din hârtie colorată și sunt conectate la corp de o scobitoare.
  • niste sârma  de curățare conducte pentru ca să facem brațele prinţesei  noastre.

Kids crafts - make your own paper princess

Am făcut această activitate cu copiii cu varste cuprinse intre 4 si 5 ani, am decis să pregătesc o serie de lucruri în avans pentru a nu face multă dezordine in casă cu resturile de hârtie.

Dar dacă am să fac acest lucru din nou împreună cu copiii mei, dar doar cu unul sau doi copii, aceştia mi-ar face întregul proces, deoarece este o activitate ușoară pentru copiii de 4-5 ani și dacă sunt puţini copii puteţi să îi urmăriţi mai uşor.

Am pregătit rolă de carton, am pus un capac la rolă în care am dat o gaură la mijloc unde se va introduce scobitoarea.

Kids crafts - make your own paper princess

Următorul pas a fost să tăiem diferite părți ale feței, părul și coroana de hârtie și rochia din hârtie creponată.

Nu aveți nevoie de unelte speciale pentru a obține forme frumoase, pentru cercuri am folosit un pahar  şi o farfurie și pentru faţa prinţesei desen liber.

Kids crafts - make your own paper princess

Tot ce a mai rămas de făcut acum a fost făcut uşor de echipa copiilor: copiii au asamblat piesele împreună. Am folosit banda adezivă pentru prinderea feţei prinţesei de scobitoare, apoi am lipit hârtia pentru păr de hârtia pentru faţă (suprapunere). Fiecare copil a desenat  faţa pentru  prinţesa lui  și a conectat brațele.

Kids crafts - make your own paper princess

Pentru a le face mai frumoase , am legat o panglică în jurul  păpusii pe „piept”, pentru a da prinţesei mai multa distinctie. Și ca orice prințesă adevărată, ea are nevoie, de asemenea de niste accesorii, așa că i-am dat o umbrelă de hârtie pe care ar putea să o țină în mâinile ei. În Belgia ploua mult şi deci e nevoie de umbrelă, iar daca merge in Romnia vara este foarte cald.

Kids crafts - make your own paper princess

 

Am fost de fapt  surprinsă  de cât de frumosă  pare prinţesa, având în vedere că la urma urmei este o activitate destul de simpla și ușor de „mesterit”  pentru copii (și părinți).

Sper că v-am oferit niste idei ce vă inspiră!

Puteţi inventa o poveste pe care să o spuneţi copiilor, de exemplu: presupuneti că toate prinţesele au fost invitate la o nuntă şi că sunt domnişoare de onoare. Acest lucru motiveaza faptul că toate s-au înbrăcat la fel.

Puteti modifica culorile rochiţei, forma părului, să-i puneţi alte obiecte în mână, să creaţi variantele voastre.

Am facut si un castel pentru printesă, daca vreti să vedeti căutati articolul despre castelul din hârtie.

Daca vreti sa vedeti si un tort usor de realizat pentru printesa voastra apasati aici

Dacă nu vă este ceva clar în modul de execuţie al prinţesei puteţi pune întrebări. Succes şi aştept fotografii cu prinţesele realizate de voi pe facebook.

 

Etichetat cu: , , ,
0 comments on “Prinţesa din hârtie
1 Ping-uri/Trackback-uri pentru "Prinţesa din hârtie"
  1. […] si noi trebuie sa facem pachetele in functie de tema aleasa. Am facut (vezi articolele): – printese, – frunze, – zane, -vagoane de tren, – rachete, […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*